Tankar på torget

Vad blir det idag, en bit Rocastin, himmelsk fårmjölksbrie från Möllans ost eller favorittofun just nu som jag köper på Kina Center?

Kanske kan det finnas brysselkål, farbrorn jag brukar köpa av sade att han skulle ut och kolla om det fanns några gröna knoppar kvar. Jag vågar inte hoppas utan vårdar minnet av årets förmodligen sista skånska brysselkål som jag andaktsfullt delade med mina föräldrar och en vän.

Jag kan åtminstone frossa i blodgrape, vissa mycket söta och andra blekt rosa, alla doftar underbart. På jobbet har jag gärna en frukt på skrivbordet. När jag sniffat klart syltar jag skalen och gör en sallad som kröns av het shisokimchi.

2 kommentarer

  1. Anna B skrev:

    Blodgrape har jag också snöat in på. Älskar att klyfta dem, fruktköttet är så perfekt under hinnorna.

  2. Sofia skrev:

    Ja, varje cell är delikat.

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Tyck till!

Annons