Sursalt tillbehör: Kålrabbi med kryddfrön och lime

Kålrabbi med kryddfrön och lime

Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: 2-4

Tid: 30 minuter

En sursalt, nästan picklad variant på kålrabbisallad, den här med korianderfrö och god till en auberginecurry från Kerala.

  • 1 liten kålrabbi, ca 200 g utan skal
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk korianderfrö
  • 1/2 tsk brunt senapsfrö
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 krm gurkmeja
  • 2 tsk finhackad ingefära
  • 1 liten hackad grön chili, helst het indisk
  • 1 tsk salt
  • 2-3 tsk limesaft
  1. Skala kålrabbin och skär den lite tjockare än tändstickor.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna tillsammans med korianderfrö, spiskummin och senapsfrö tills dessa börjar poppa.
  3. Tillsätt gurkmeja, ingefära, grön chili och kålrabbi, låt fräsa i någon minut.
  4. Rör ner salt och limesaft, låt puttra i cirka fem minuter tills kålrabbin är mjuk men spänstig.
  5. Låt svalna eller servera kålrabbin varm.

2 kommentarer

  1. Tilde skrev:

    Fina, goda blogg!
    Odlar du själv också?
    Annars är du välkommen att skördefesta i min odlingslott Kaskelotten nästa gång det går att skörda.

  2. Tack! Jag odlar bara tomater och myskmadra på balkongen men skördefestar gärna på andras kål.

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Tyck till!

Annons