Saker jag gör i juni


Mynta, spetskål, tomater, vaxbönor, aprikoser.

Äter persikor i kvällssolen, sätter hundra betyg, äter jordgubbar, ser med stolthet och sorg på studenterna som springer ut, vräker i mig vaxbönor, planerar nästa läsår, får semester, drabbas av postterminskt stressyndrom, köper rosévin efter färg – helst lökskal, kokar tomatsås.

Tomatsås med smör

Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: 1 eller fler

Tid: minst 40 minuter

Rosa, gul, aprikos – såsen blir alltid god med fina tomater, variera färg, sort och därmed smak. Ploppa ner några aprikoser, någon lök eller krydda med färska örter.

  • 1/2 kg tomater
  • 50 g smör
  • salt
  1. Skär stora tomater i bitar och halvera små körsbärstomater.
  2. Lägg tomater och smör i en kastrull, salta och värm upp varligt. Puttra sedan i minst en halvtimme, rör om då och då.

5 kommentarer

  1. Örjan skrev:

    Antager du, nu i juni, menar färska aprikoser

  2. …och förfinar din stillebenteknik med kameran ytterligare.

    Bilden är så bra att du fått aprikoserna att se obscena ut.

  3. Tack Peter och Örjan, visst är det alldeles färska och lätt obscena aprikoser.

  4. Kurt skrev:

    Men inte många av dessa hinner mogna i Juni i Sverige!

  5. Nä, man får tjuvstarta eller helt enkelt resa söderut.

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Tyck till!

Annons