Mangolassi med mynta och basilika

Mangolassi med mynta och basilika

Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: 2

Tid: 30 minuter

Något piff utöver den pakistanska mangon i en lassi är egentligen inte nödvändigt även om jag ofta kryddar med en gnutta mald kardemumma eller saffran. Den här gången ville jag ändå prova en ny smaksättning och kollade bland de färska kryddorna på balkongen:

Slingerkrasse? Njae. Dragon? Vågar inte. Basilika kanske? Mynta funkar troligen.

Velig som jag är blev det både basilika och mynta.

 • 1 pakistansk mango
 • 1 tsk honung, kan uteslutas
 • 4 små basilikablad
 • 4 små myntablad
 • 1 ¼ dl yoghurt, gärna avrunnen eller matlagningsyoghurt
 • ca 1 ¼ dl vatten
 1. Skala och skär mangon i små bitar och mixa slätt tillsammans med honung, basilika och mynta.
 2. Tillsätt yoghurt och vatten, anpassa mängden vatten till drickbar konsistens. Mixa vidare till en skummande dryck.
 3. Ställ i kylen i ungefär 15 minuter.
 4. Häll upp i glas.

7 kommentarer

 1. Anna B skrev:

  Sommarfavorit i repris! Fick nyligen veta varför pakistansk mango är så vanlig just i Malmö men så svår att få tag i genom de stora kedjorna: en kvinna direktimporterar.

 2. Bra grävt! Hur är det med egyptisk mango? Det var många år sedan nu men jag minns den som god.

 3. Lisa skrev:

  Magnifikt! Jag som har mango i frysen och båda örterna i täppan.

 4. Anna B skrev:

  Den har jag faktiskt inte provat. På vilket sätt skiljer den egyptiska sig från den pakistanska?

 5. Lisa: Hoppas det smakar! Smart att ha mango i frysen.
  Anna: Tyvärr är det så länge sedan jag smakade egyptisk mango. Det fanns ibland på Ica Focus i Göteborg. Frukten är mindre, rätt så gul, inte så trådig och jag vill minnas att den var mycket godare än den vanligare sydamerikanska. Kanske förskönar jag minnet av egyptisk mango så därför hade det varit roligt att smaka det igen.

 6. Maria skrev:

  Ang. mango har det väl mer med sorten än med odlingslandet att göra?

 7. Sofia skrev:

  Ja och vissa sorter är vanligare i vissa länder osv. Tyvärr vet jag inte vilken sorts mango från Egypten det är jag provat. Den påminner i form och färg om en sort som verkar vara vanlig i Indien. De indiska har jag bara sett på bild.

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Tyck till!

Annons