Fynd: Vita persikor, lila kronärtskockor och mango mango mango.

Pakistansk mango med vita persikor och lila kronärtskockor från Frankrike.

I går sprang jag på den internationella matmarknaden som besöker Malmö ett par gånger om året. Marknaden börjar på Gustav Adolfs torg och är inte så kul men ett stånd säljer franska frukter och grönsaker. Där hittade jag perfekt mogna och sagolikt goda vita persikor, jag köpte också ett knippe kronärtskockor. Sedan skulle jag bara bunkra upp med kryddfrön på Indo Pak men när jag klev in i butiken så var luften där inne helt söt som nektar för där höll en leverans av pakistansk mango på att lastas ur och travas upp. Jag tog en hel låda utan tvekan och för sextio kronor. Sorten som är mogen nu är mycket söt och heter chaunsa. I kväll blir det lassi till hela familjen.

6 kommentarer

 1. Samina skrev:

  Gott med lassi!

 2. Sofia skrev:

  Slurp säger det bara!

 3. Marie skrev:

  Underbart gott med lassi! Alltid en fröjd att läsa dina inlägg.

 4. Sofia skrev:

  Tack Marie, sörpla lugnt!

 5. Undras var man kan hitta sådan mango i Stockholm?

 6. Sofia skrev:

  Jag vet att Annika har tipsat om var det finns och jag har för mig att det kan finnas tips på inköpsställen både i hennes blogg och min (gamla inlägg och kommentarer)

  Kanske göra en efterlysning på https://www.facebook.com/group.php?gid=112293075549

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Tyck till!

Annons