Allt grönt


Romanesco, pumpa, äpplen ’Belle de Boskoop’ och vitkål.

Jag vill tänka på hur jag ska tillaga det grymma gröna som propsade på att följa med mig hem från torget. Jag vill äta Belle Époques vegetariska och avsluta natten på någon bar men i kväll kommer jag att bänka mig framför Så mycket bättre, det verkar ju alla andra göra. Det som skiljer mig från de flesta helgfirare är att jag viger kvällen åt att nyktert skriva några av de hundrafyrtio skriftliga omdömena till mina elever. Så jag får i alla fall höra artisternas tolkningar av Timbuktus låtar. Kommer Jason att säga ”snöigt” igen och kommer någon att göra den här?

8 kommentarer

 1. Inger skrev:

  Dina foton är underbara och inspirerande! Kram M <3

 2. Tack!

 3. Anna B skrev:

  Vackert! Belle de Boskoop är ett av mina favoritäpplen!

 4. matochtjat skrev:

  Är det möjligen en Crown Prince som skymtar i fotot? Jag har också en – vad har du tänkt göra av den?

 5. Sofia skrev:

  Belle de Boskoop är min killes favoritätäpplen, jag är ju inte så förtjust i frukt på de sättet men i mat och bak ska det vara syrliga äpplen som Belle. De är vackra tycker jag men kanske tycker många att de ser lite trista ut för att de kan vara sträva i skalet? Anna, gör du äppelmarmelad?

  Jag har funderat på vad det kan vara för pumpa och det kan mycket väl vara en Crown Prince. Tack för tipset, matochtjat. Pumpan ska bli till soppa, vad ska du göra?

 6. matochtjat skrev:

  Enligt min grönsakslådeleverantör ska Crown Prince vara bland de godaste (och mest svårforcerade) pumporna och passa bra att ugnsbaka. Har en halva i ugnen nu, ska gröpa ur den och kanske göra en risotto av den tänkte jag, men har fortfarande en stor halva kvar, då funderar jag på soppa med mandel som jag hittade ett recept på någonstans…

 7. Sofia skrev:

  Jag brukar köpa den här sortens pumpa av en farbror på Möllevångstorget. För smaken och färgen är fin men som du säger är pumpan svårforcerad. Därför ugnsbakar även jag den först. Den enda pumpan jag vågar skala är butternut.

 8. matochtjat skrev:

  Vi köpte en speciell pumpalåda som komplement till vår vanliga grönsakslåda härom veckan, minst 7 kg, fem olika pumpor. Om Crown Prince stod det att ibland behövs yxa, men jag forcerade med stor kniv och en gnutta envishet. Nu blir det pumpavecka! /Hannah

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Tyck till!

Annons