Julgotter: Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötter och flingsalt

Inspirerad av Annas marmorerade ischoklad med kallpressad kokosolja snodde jag ihop dessa gotter till mor och moster – två systrar som älskar kokos och mjölkchoklad. Ischokladen fick fin smak av kokosoljan Cocosa som jag hittade på Astrid och aporna i Malmö.

En skuren kvittenmarmelad står och svalnar och i morgon tar jag ansvaret för julbordets grönsaker. God jul!

Ischoklad på mjölkchoklad och kokosolja med rostade hasselnötter och flingsalt

Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: ca 12 stora formar

Tid: 30 minuter

  • 100 g mjölkchoklad, Fairtrade
  • 50 g kokosolja
  • 50 g hasselnötter
  • flingsalt
  1. Sätt ugnen på 200 grader, rosta hasselnötterna i 5–10 minuter. Hacka hasselnötterna grovt.
  2. Värm chokladen i mikron i någon minut. Rör om tills alla bitar har smält.
  3. Rör ner kokosoljan i chokladen.
  4. Häll upp i formar. När ischokladen har stelnat lite är det dags att strö på hasselnötter och flingsalt. Ställ kallt så att ischokladen stelnar.

5 kommentarer

  1. Inger skrev:

    Underbart gott det liksom bara smälter i munnen
    En fridfull jul önskas alla på hela vår jord! 

  2. Anna B skrev:

    Så gott! God jul Sofia!

  3. God jul Inger och Anna!

  4. matochtjat skrev:

    God jul! Vad blev det för grönsaker? /ständig grönsaksansvarig :)

  5. Sofia skrev:

    Tack, en sen julhälsning tillbaka! Det blev gräddbräserad rosenkål, en grönkålssallad med granatäpple och valnötter och inte så mycket mer. Krafterna tröt lite efter allt godis.

Prenumerera på kommentarerna för detta inlägg (RSS).

Tyck till!

Annons